No to ja też dorzucę swoje trzy grosze: 1. Zainteresowania: - komputery (a czemu nie?)
- programowanie (głównie Pascal, bo inne ciężko mi wchodzą )
- elektronika (kompletnie mi to nie wychodzi, ale kto mi zabroni?) 2. Muzyka: - głównie wątki elektroniczne w większości gatunków (dance, trance, techno, metal i odmiany)
- nie cierpie hip-hopa i rapu 3. Filmy: - dobre (i tu nie trzeba dużo mówić) 4. Czas wolny: - internet (puki mam - umowa na neostrade wygasa mi 17 września ) 5. Komputery: - mos6510 1MHz i 64 kB RAM
- 486dx 33MHz i 4 MB RAM
- pentium 100MHz i 16 MB RAM
- pentium mmx 200MHz i 96 MB RAM
I na razie starczy ...
"Nie puszczone bąki unoszą się do mózgu, stąd biorą się posrane pomysły."
To teraz ja wymienię, co lubię robić, co jest związane z prądem :
Zainteresowania Robotyka: lubię czasami zepsuć młodszemu bratu samochodzik połączyć z drukarką połączyć kablami schować do lodówki, aby za 10 minut wyjąć parówki Elektronika lubię sobie zrobić ładne oświetlenie w pokoju żaluzje na pilota i po podłanczać kadrze RTV, jakie mi wpadnie w łapy do kompa. I różne sporty takie jak jazda rowerem pływanie narciarstwo. Słucham techno pop hip-hop i takie, co leciały 60lat temu ( np. czerwone gitary, Gorge Hadison, Bielsi itp.) próbuje słuchać metalu, ale zawsze się kończy na gwoździach w uchu .Lubię filmy fabularne, komedie, no i przede wszystkim nasze polskie komedie takie jak (poranek kojota, chłopaki nie płaczą itp.)W czasie wolnym składam kompy i jadę po mieście dopiero późnym południem wchodzę na neta. Lubię sie pośmiać się pożartować i chłonąć wiedze na temat komputerów i elektroniki.
Nie będę się za dużo rozpisywał, ale takiego tematu nam trzeba wzmocni to więź pomiędzy userami.
"Miałeś, chamie, złoty róg, miałeś, chamie, czapkę z piór: czapki
wicher niesie, róg huka po lesie, ostał ci się ino sznur, ostał
ci się ino sznur"
Edytowane przez Gracjan dnia 26-08-2005 01:18
->Gracjan
"związane z prądem"?
Jak byłem mały też robiłem sobie różne takie rzeczy. Telefon na bateryjkę, co dzwoni, fotokomórki z radia (nie wiem, jak mi to wychodziło!), itd. Pierwszy kontakt z pradem miałem, jak podłączyłem jakiś kawałek kabla do kontaktu, w kazdym razie ten kabel był na końcu zwarty .
A pierwszy kontakt z kompem? Miałem 4 lata i dorwałem się do 386, które stało u taty w pracy . Na początku spodobała mi się gra BBL (rzucanie skrzynkami w staruszki na wózkach), potem Wolfenstein 3D, potem Prince. "Grałem" jeszcze trochę w TIMa (pamięta ktoś ta gierkę?), a potem "przesiadłem" się na Win3.0. Oczywiście zaraz Windowsa położyłem z poziomu kalkulatora tak skutecznie, że trzeba było specjaliste wzywać. Tylko czemu z "Kalkulatora" przez "Kopiuj" można dostać się na właściwości schowka, a dalej do pliku wymiany?
I chyba tu było jakieś naurszenie, Odpisanie na post administracyjny z naruszeniem 5, czy coś takiego...
Zainteresowania kiedyś :
- komputery - Amiga - pierwszy komp
- programowanie - Pascal, Basic - programiki pomocne na studiach - już mało co pamiętam.
- gierki strategiczne ( Panzer General od I do IIIl, Kolonizacja, UFO I i II, itd. )
- kobiety, wino, śpiew - nie zawsze w tej kolejności, ale śpiew zawsze po winie.
- modelarstwo kartonowe
Zainteresowania obecnie:
- kopmputery PC - ale słabo, juz przechodzi powoli.
- gierki ( jak kiedys, ale rzadko )
- modelarstwo kartonowe
- ganianie z i za kotem.
- buszowanie po necie, zwłaszcza w pracy
- kobieta, drinki ( śpiew już nie )
Niecierpię ostatnio TV, podają odgrzewane kotlety ( filmy ), nic nowego, a wiadomości wołają o pomstę do nieba. Więc przestałem oglądać, po za Discovery.
ci się ino sznur"
Edytowane przez Gracjan dnia 26-08-2005 22:41
Stan: Wolny
Zainteresowania związane z kompem: Internet (bez tego teraz nie da rady),
stare kompy (rozbieram ,składam , majstruję - od nastu lat to czynię ,przez co
anatomię mam w małym palcu), stare programy i gry oczywiście , batch - moja miłość :-) , zajmuję sie tez obrabianiem muzyki , remasteringiem (swego czasu),
eh..dużo tego, reszty nie pamietam :-)
Zainteresowania życiowe:
a- muzyka: Jimi Hendrix , Pink Floyd, Mike Oldfield, Jarre , Air , Moby , BB king
(ogólnie lata 60, gitara i elektronika ) z polskich : Myslovitz , Maanam - Ich kocham za piękne texty; nie cierpię tehno i tego typu dziwactwa , no i klasycznej muzyki tez niezbyt.
b- kobiety :-)
c- stare pałace ,zamki , architektura, II Wojna Światowa
d- filmy - głównie lubie dobry film gangsterski ,lub jakiś psychologiczny , fantastyka tez fajna
e- książki - SF , Fantastyka
f- akustyka , sprzęt audio
Komputery posiadam aktualnie 3 : jeden pracuje bardzo (P133MMX ,64Mb,S3),drugi
odpoczywa po wymianie spalonej płyty głównej (P333,24Mb,S3 Virage), trzeci pełni rolę domowego serwera (P133 /chyba:-)/ 4Mb, siec D-Link), a no i czwarty o którym nie wspomniałem to AMD A+ 1,7Ghz ,R900, Asus jako podkład, SB ,512DDR, DVDRV i CDRW, DVDRom, karta TV ,Maxtor skromny bo 60Gb - sprzet ten nie mam zamiaru wymieniać , mi wystarcza :-) aha i coś dla ucha i oka : piec Sony TAAX35 80W na kanał x2 ,radio Sherwood, no i Altus 200W x2 (doskonale nadłasnia cały dom) .
Wyznaję zasadę ze jeśli by sie uprzeć to wszystko można zrobić , i nie palnuję nic ,zyję z dnia na dzień co bedzie to bedzie. Starczy tej wyprawki .
Co do komputerów dokładna lista wygląda tak:
8086 8MHz 512MB RAM 20MB HD, Amstrad, bez klawiatury
80386 20MHz (Intel) 2MB RAM (RAM pracuje na zmianę z innym kompem ), 400MB dysk (IBM PS/1 PRO)
80386DX 40MHz (AMD), aktualnie bez HD, 4MB RAM. Na tym kompie się wychowałem.
Pentium 100MHz - 16MB RAM dysk 800MB, wszystko bez obudowy
Pentium 133MHz - padł, ciągle majstruję
Pentium 200MHz - chodzi jako kombajnik do ściągania
PentiumII 350MHz - mój stary komp
AMD Athlon 2GHz - na tym robię aktualnie.
Mam nowy nabytek przyszedł dziś o 16.00
400MHz 256 MBram atx
ci się ino sznur"
Edytowane przez Gracjan dnia 27-08-2005 20:24
Może nie powinienem się chwalić, ale piszę też regularnie na komentarzach Onetu
P.S. Ktoś umieścił mnie na 4 pozycji w liście najgorszych użytkowników, którym się powinno net obciąć . A pisałem tylko o np (oczywiście nie w takiej wersji ) :
PROCEDURE ofi;
var forsa : integer;
var taca : array[1..n] of integer;
BEGIN
REPEAT
put kasa into taca;
UNTIL taca overflow;
end;
Rucanie na tace, dewotki i te sprawy . W każdym razie znalazłem się na tej "Liście Pensjonariuszy Kobierzyna", całe szczęście, że tylko nieoficjalnie .
Wszelkie programy zamieszczone na stronach serwisu wedle wiedzy autora zostaly wycofane ze sprzedazy.
Autor strony nie rosci sobie praw autorskich wzgledem prezentowanych tytulow. Zostaly one zamieszczone w celach kolekcjonerskich.
Jesli ktorys z tytulow zamieszczonych w serwisie starepro.info znajduje sie w sprzedazy - prosze o kontakt. Program zostanie natychmiast usuniety z serwera.
Odwiedziny przed reinstalacja -> 62447 Unikalnych wizyt
<-